sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2005

Aina ei voi ymmärtää

Joillakin paikallisilla on syvä usko siihen, että jos jotain toistaa japaniksi tarpeeksi monta kertaa kenelle tahansa, niin kyllä se jossain vaiheessa asian ymmärtää.

Eilen kävin vuokraamassa leffoja ja Markuksen vuokrakorttia käyttäessäni mulle ruvettiin kertomaan asiaa, jota en ymmärtänyt, vaikka se poika hyvin kielellänsä artikuloikin. "Wakarimasen(en ymmärrä)", sanoin hänelle aika monesti ja hän sinnikkäästi siitä huolimatta toisti asiaa. Jossain vaiheessa hän sitten luovutti ja haki monisteen, jossa luki englanniksi, että kortti on henkilökohtainen. "Olisit heti sanonut", oli se mun päällimmäinen ajatus siinä tilanteessa - olin nimittäin aikaisemmin menestyksekkäästi vuokrannut Markuksen kortilla vilmejä samasta mestasta.

No, piti ostaa oma kortti. Eipä tule enää sanomista.

Sairaus on edelleen keskuudessamme. Lapsen räkätilanne on pysynyt ennallaan: tavaraa tulee koko ajan ja lapsi potee. Kuume meni onneksi jo pois. Markus lähtee huomenna Taiwaniin. Hänkin on kipeä, mutta lähtee silti. Toivomme kaikille pikaista paranemista. Alkaa tämä sisällä olo ahistaa.

Ei kommentteja: