perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Rapsaamisesta

Sillon kun ihmisen pitäis tehdä viimehetkenpaniikissa jotain, kuten esimerkiksi kirjoittaa loppuraporttia koululle harjoittelustaan museossa, niin ehtii kummasti tehdä vaikka mitä muuta just vielä pikkasen ennen homman aloittamista.

Voi tätä tuskaa. Miksi kukaan lähtee opiskelemaan jotain muulla kuin äidinkielellään? No siksi koska muutti pois äidinkielensä vaikutusalueilta ja oli siitä itseasiassa aika tyytyväinenkin tähän asiaan todella pitkän aikaa, että turha valittaa ja asiat vois olla huonomminkin: vois olla ettei tähän päivään mennessä olisi vielä keksinyt mitä elämällään tekis. Nyt tietää ja jotta sitä tekemistään pääsee toteuttamaan, niin pitää kirjoittaa se helluvan raportti.

Muuten - todettakoon tähän väliin, että olen tietoinen oikeinkirjoitukseni valtavista puutteista. Eräs oikeinkirjoitustaitoinen ystäväni oli loihennut lausumaan osuvassa tilanteessa että pilkuilla ei pidä lähteä kikkastelemaan. Sitä pohtiessani tiedostin, että mulla on vain hatara käsitys siitä, miten pilkkuja oikeesti käytetään, tai miten suomenkieltä ylipäänsä kirjoitetaan ja siitä huolimatta kirjoittelen kaiken kansan nähtäväksi tekstejäni. Huh, huh.

No, nyt rapsaamaan.

Ei kommentteja: