perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Tukholman keikka

Hesarin nettisivuilla kerrottiin tänään että Suomi on jäätelönsyönnissä maailman kärkimaita. Lukuun vaikuttaa varmasti paljon se, että ne mun kaksi y-kromosoimeilla varustettua perheenjäsentä ovat paluumuuttaneet Suomeen. Heille se jäätelö maistuu.

Olin kolme päivää Tukholmassa kurssilla. Paneuduimme intensiivisesti digitalisoinnin saloihin KB:ssa. He ovat valtavan päteviä materiaalinsa digitalisoimisessa. Todisteena siitä on heidän sivuillaan Suecia Antiqua et Hodierna, joka sisältää vanhoja kuparipiirroksia Ruotsin kaupungeista. Kuvia voi zoomata villista ja näin saada näkyviin kaikenlaisia yksityiskohtia piirroksista.

Asuin luokkakaverini kanssa Gamlastanissa halvassa hotellissa, jonka koulu toki maksoi. Oli kivaa saada nukkua nimenomaan siellä, kaiken sen vanhan rakennetun keskellä.

Yhtenä iltana vedimme viiniä ja sushia toisen luokkakaverin kumppanin luona. Sekin oli hauskaa, vaikka seuraavana päivänä taas väsytti - niinkuin aina nykyään jos kahta lasia enemmän kiskaisen samana iltana. Luojankiitos pääkipu ei ollut tykönäni kuitenkaan väsymyksen lisäksi, niinkuin se yleensä on. Joltain siis säästyttiin.

Luokkakaverit ovat tulleet siihen tulokseen, että jos haluaa oppia hävyttömyyksiä suomeksi, on parasta juottaa allekirjoittaneelle alkoa. Tämän he kertoivat, kun kieltäydyin toistamasta edellisen iltaisia suomalaisia sutkautuksia - et taas joku kerta viiniä kehiin, niin kyl se sit kertoo.

Ei kommentteja: