sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Saabilla juhliin

M:n ensimmäinen lomaviikko on vierähtänyt vauhdilla. Alkuviikolla toimitimme muutaman kalenteriin merkityn asian ja keskiviikkona otimme vastaan vanhempani, jotka saapuivat 6:n viikon matkaltaan Sambiasta. Siksi minulla on jääkaapissani sambialaista goudaa. Ei ole ollut ennen ja tuskin tulee ihan joka viikko olemaankaan. Maistoimme sitä ja se oli asiallista maultaan. Matkalaiset olivat tyytyväisiä "uusiperuna-silli"-vastaanottoon.

Vanhemmiltani lainasimme autoa. Heillä on 70-luvun Saab 96, joka kulkee päättäväisesti, joskin kovaäänisesti kohteeseensa ja jolla ajaminen on lihaskuntoa vaativaa; ratissa ei ole minkäänlaisia ohjaustehostimia. Tällä ajoneuvolla lähdimme anoppilaan. Sieltä käsin vierailimme ystävien luona Hämeenlinnassa. He olivat kutsuneet paikalle joukon vanhoja kavereita ja tekosyynä juhlien pitämiseen olivat heidän viime talven 40v. päivät ja tämän kesän 19. hääpäivä (menivät samana kesänä naippariin kuin mekin). Tapasin ihmisiä, joita en ollut nähnyt 20:een vuoteen. Oli sekä hämmentävää, että hauskaa. Juhlien jälkeen sain miettiä vastausta kysymykseen, että kuka oli vanhentunut eniten ja pitää sanoa, että totisesti se naama, jota mä aina peilistä tuijotan.

Tänään poimimme mustikoita anopin talon lähellä metsässä. Emme tehneet sitä mitenkään kunnianhimoisesti vaan lähinnä Vimmen iloksi. Oli kivaa hengailla metsässä. Ennen kotiin paluuta kuvailin anopin puutarhan kukkia, tässä niistä kuvista yksi.

Huomenna lähdemme Stadin kautta syntymäkaupunkiini, Ouluun katsomaan broidin uutta taloa ja viikonloppuna saamme mennä häihin Raaheen. Mä olen siellä käynyt viimeksi yli kymmenen vuotta sitten. Tunnistaakohan Raahen vielä teinivuosieni näyttämöksi. Sen saamme nähdä.

Ei kommentteja: