maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Seuraa tulee

M lähti tänään työmatkalle Aioihin... vai oliko se paikka nimeltään Oiai... no, joku voihkaisu-tyyppinen nimi kuitenkin. Hän palaa keskiviikkona ja samana päivänä meille saapuu vieraita Suomesta. Mun mielestä on ihailtavan reipashenkistä soittaa ja kysyä "Voimmeko ensi viikolla tulla teille Japaniin?", ja vielä 3-vuotiaan kanssa. Täällä meillä Tokiossa tulee siis olemaan taas rivakkaa menoa lapsiystävällisestä kohteesta toiseen kuun vaihteeseen saakka.

Aika menee nyt tosi nopeesti, kun ilma on lämmin ja luut ei tutise. Mun on parasta pitää varani, että ehdin toteuttaa kaikki Japani-unelmani ennen Eurooppaan paluuta. Ykkösenä sillä listalla on sumo-otteluun suoriutuminen. Katsomaan siis, en vielä ihan niitä painijan mittoja kuitenkaan täytä, tukkakin on liian lyhyt ja sukupuoli arvelluttava. Kyllä mä varmaan muuten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Elokuussa kylään saapuvat pari turistia saattaisivat myöskin olla kiinnostuneita sumo-ottelusta!
KK

Liisa kirjoitti...

Joskus kävin kyselemässä eräästä 'tourist infosta' Ginzassa näistä aamuharkkojen seuraamisista ja niiden tietojen mukaan sinne voi kyllä mennä ikkunan taakse hengailemaan kun raskassarja treenaa, mutta se on sitten herrassaan, että pääseekö sisään saakka katsomaan vai ei. Mutta pitää tähän erikseen lisätä, että japanin kieltä taitamattomana en voi sanoa olevani asiasta kauheen varma kuitenkaan - vaikka kyseessä on turisti-infosta saatu tieto.

Elo-turisteille ikäväkseni joudun ilmoittamaan, että sumot ei ole Tokiossa taas kuin vasta syyskuussa, mutta voimmehan tehdä retken Sumo Museoon!