sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Ristin alle valoja vannomaan

Mun mielestä on hämmästyttävää, kuinka innoissaan japanilaiset menee naimisiin länsimaisella "ristin edessä" seremonialla, olematta kristinuskoon edes kallellaan. Jopa ihmiset, jotka lasken ihan järkityypeiksi pitää länsimaista hääkuvaansa esillä paraatipaikalla, risteineen päivineen.

Täällä meillä Odaibassa on korttelin kokokoinen Wedding Village, josta löytyy kappelia, suihkulähdettä ja etelä-eurooppalaista henkeä. Ja ihan vast'ikään rannassa jököttävä Nikko Hotel avasi rantapaviljongin (kuvassa), joka aivan selvästi on ristin alla vihkimistä varten. Olen bongannut siellä jo muutaman tapahtuman, joissa ei prinsessa-henkeä harpun soidessa puutu.

Haukon hämmennyksestä henkeäni ristittyjen hapatusten soluttautuessa tänne buddhalais-shintolaiseen systeemiin. Mutta en voi olla nauttimatta ajatuksesta, että länsimainen seremonia on kuitenkin täysin vailla sen vakavampaa sisältöä, kun juhlava tapa vannoa vala. Japanilaiset ei ylipäätään tunnu ottavan uskontoja vakavasti. Se asenne sopisi koko maailmalle.

Ei kommentteja: