lauantaina, marraskuuta 05, 2005

Tukka putkella

Tänään taas painettiin menemään ihan ylityöpäivän edestä. Aamusta suuntasimme treffeille tunnin junamatkan päähän ja sieltä Ghibli museoon. Uudet paikalliset tuttavuutemme olivat ystävällisesti hankkineet liput sinne myös meille ja pääsimme hämmästelemään Hayao Miyazakin maailmaa ja sen oheistuotteita.

Paikka oli hauska ja Vimme viihtyi siellä varsin hyvin. Pidän jotenkin näissä tokiolaisissa siitä, että mennään mestaan, joka menis Suomi/Ruotsi-akselilla ihan puhtaasti rahastusosastoon ja ollaan siellä sitten aivan tohkeissaan ja otetaan valtavasti ryhmäkuvia. Jos sen nyt yhteen hengenvetoon kiteyttäs, niin vois sanoa, että "Rahastusta! Entä sitten, pidetään hauskaa!". Suomessa se rahastus pitää aina piilottaa jonkin pedagogisen ja luonnonmukaisen taakse piiloon, ettei ihmisille tule sellainen olo, että joku yrittää nyt huijata ja sitä myöten paha-mieli ja tunnelma-pilalla. Täällä päin maailmaa se huijaaminen ei ole niin suosittua toimintaa, kuin monissa muissa maailman paikoissa, joten pääsymaksun edestä nautitaan pokkaana ilman huolen häivää.

Yhtäkaikki - Ghibli Studion piirretyt elokuvat ovat todella hienoja. Olemme nyt lyhyen ajan sisällä nähneet niistä Prinsessa Mononoken, Henkien kätkemän ja Liikkuvan linnan. Odotan kovasti, että pääsen näkemään loputkin.

Ja ettei meno olisi loppunut kesken yhdelle päivälle, menimme myöhemmin illalla vielä M:n labran 10v. päivälliselle. Ruoka oli hyvää ja Vimmekään ei pahemmin kekkuloinut.

Nyt päivän päätteeksi on kieltämättä vähän väsynyt olo.

Ei kommentteja: