torstaina, joulukuuta 28, 2006

Kuvia vierailun ajalta

Japanin vieraamme lähti tänään kohti kotiaan - joulun vietosta uuden vuoden viettoon. Mässäjäisistä mässäjäisiin siis. Japanissa se uusivuosi on tunnetusti saman henkinen juhla, kuin joulu on täällä Suomessa. Paitsi että ne ristillisyyden asiat eivät ole päällimäisinä esillä siinä juhla-aterialla tai muutenkaan. Mutta perhekeskeisyys ja ruoan määrä on samaa luokkaa molemmissa juhlissa.

No mutta tässä on kuitenkin vähän kuvasatoa vierailun ajalta. Ensimmäinen kuva on Suomenlinnasta. Nurmen vihreydestä ei voi erikseen päätellä joulun olevan ovella.


Tässä emme menneetkään Nuuksioon, vaan tuonne lähirannalle.


Lumestakin pääsimme nauttimaan. Kohtuudella tosin.


Tää on Stadista, Hietaniemen hautausmaan rannasta. Aurinko paistaa matalalta tähän aikaan vuodesta keskellä päivääkin ja muut ajat on pimeetä (jos ette ole sitä itse huomanneet tai olette sen ulkosuomalaisuutenne aikana tämän faktan tyystin unohtaneet).

Nyt sit totuttelemme taas olemaan keskenämme ja siivotakkin pitäis. Puhumattakaan valtavasta pesukoneittenvaihtoprojektista: vuokraisännän pesukone pasahti ja oma kellarissa makaava vanha kone pitäis roudata ylös pasahtaneen tilalle ja pasahtanut säilöä sinne, missä se oma vanha on just nyt. Ihmisellä riittää tekemistä.

Ei kommentteja: