tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Kävimme Elokuvissa

Vimme saavutti taas yhden merkkipylvään: kävimme tänään hänen elämänsä ensimmäistä kertaa elokuvissa. Ystäväni ehdotti, että veisimme pojat leffaan, kun täällä pyörii kerran Heinähattu ja Vilttitossu päivänäytöksenäkin. Olin vähän skeptillinen asian suhteen, sillä sieluni silmissä näin, kuinka Vimme ei jaksa ollenkaan keskittyä ja pelästyy kaikkea elokuvassa tapahtuvaa. Odotin siis hulabaloota ja äkkilähtöä. Hämmästyksekseni lapsi jaksoi katsoa koko elokuvan, eikä pahemmin kekkuloinutkaan. Varsin tiuhaan se kommentoi suureen ääneen että, "Oho!", mutta kukaan ei tullut puimaan nyrkkiä häiriön takia.

Leffa sinänsä oli aika söpö. Ja tuntuihan se valtavan hienolta katsoa elokuvaa omalla äidinkielellään täällä Tokiossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Liisa!
Heinähatusta ja Vilttitossusta käydään täällä parhaillaan tekijänoikeusfaittia. Nopolan siskokset ei tykkää, kun Jaappanissa on tehty elokuvan still-kuvista kirja ja englanninkieliset nimetkin ovat "väärin". Kaisa Rastimon päätä ollaan laittamassa pölkylle. Että tämmöstä.

Tervetuloa Suomeen! Ja muistakaakin käydä Vimmen kanssa suomalaisessa METSÄSSÄ!

t. Tiina

Liisa kirjoitti...

Joo. Mä olen jonkin verran seurannut asiaa netistä. Japanilaisille ei voi näköjään markkinoida mitään ilman oheistuotteita ja siksi se kirjakin on tehty ja nimet on "söpöytetty" kun Japanilaiset tykkää kaikesta söpöstä.

Totisesti vien lapseni suomalaiseen metsään, kun sinne pääsen. Varsinkin kun se edelleenkin aina vastaa "mitä mietit"-kysymykseen "metsää".