lauantaina, lokakuuta 08, 2005

Zenit kehiin

Vilustuminen on vieraanamme, joskin miedossa muodossa. Onneksi on viikonloppu ja ei tarvitse ihmisen olla yksin vastuussa erään 2½-v:n viihdyttämisestä.

Luin lyhyen ajan sisään toisen kirjan Alan W. Wattsilta, 'The Way of Zen'(tosin, luin kirjan suomeksi). On hankala ymmärtää, että kaveri on kirjoittanut kirjan 50-luvulla. Asiat kirjassa on todella freessejä edelleen ja tapa jolla zeniläisyyttä esitellään lukijalle, on selkeä ja asiallinen. Zenin viisaus pähkinän kuoressa on, että ole tässä ja nyt, äläkä hosu muuta.

Toi on ihan mun oma tulkinta, joten Alan W Watts-vainaata ei kannata ruveta halolla hakkaamaan, jos näkemykseni on harhainen. Enivei - jännityksetön zen-meininki ei tuskin maailmaa turmioon veis.

1 kommentti:

Marika Orenius kirjoitti...

Zeniläisyys kuullostaa neroudelta aikakautenamme ja varsinkin vallitsevassa maankolkassani, missä ainoa uskontoa lähentelevä aihe on terveys ja sen vaaliminen eikä vähiten kaupallisin keinoin. Ihmisten moraalikäsitykset rajoittuvat siihen kuinka vähän/paljon kaloreita saa itseensä laittaa/päivä. terveisin kanadan kisse