keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2004

On ilmoja pidellyt

Tähän astinen kesä täällä Länsi-Göötanmaalla on ollut viileä ja kostea. Puut tykkää. Sisätiloissa oleskelu on siedettävää. Kun kesä on kukkeimmillaan on meidän asunnossa +35 astetta lämmintä koko ajan. Aurinko lämmittää mustan huopakaton niin kuumaksi, että siinä vois paistaa aamiaiskananmunat ja tietysti tämä nimenomainen lämpö tuntuu sitten täällä suoraan katon alla olevassa asunnossa. Ristivetoa tänne ei saa. Ei tarvi palella. Vielä emme ole päässeet kunnolla nauttimaan tästä ilmiostä tänä kesänä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aikalailla sama meininki on meillä Suomessa sään suhteen. Välillä sataa enemmän välillä vähemmän. Välillä mustat pilvet vaan uhkailee lähialueilla, että täältä pesee kohta ja kunnolla.
Onkohan Ruotsissa sama meininki, että "jussi"-kelejä ennustetaan jo usea viikko ennen kokon polttohetkeä... Tai siellä varmaan ennustetaan salonympäritanssimiskelejä. Maanantaina nähdään kuinka hyvin ennustukset tällä kertaa pitää...
-KK

Liisa kirjoitti...

Täällä Ruotsissa on jo ennen vappua ollut lööppejä, joissa ilmoitetaan lehden kertovan "Hela sommarens väder" eli kyllä sitä juhannussäätä ennustellaan täällä vähintään yhtä suurella hartaudella kuin Suomessa. Göteborgin juhannuksessa ei mun mielestä ole mitään ennustelemista - täällä sataa aina juhannuksena. Onneksi meidät on kutsuttu juhlimaan sisätiloihin.

Ja salon ympärillä tanssia en ole päässyt kertaakaan todistamaan näiden Ruotsin vuosien aikana. Itsesuojeluvaisto pelaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kerran ollut näkemässä salon ympäri jorausta jossain päin Tukholman saaristoa. Oli se aika... hmm... huvittava kokemus. Mutta pitää keskikesää juhlia. Oli tapa sitten mikä hyvänsä. Tällä kertaa meillä ei nähdä kokkoa eikä kyllä tanssita salkon ympärikään. Mutta grilli on!
-KK

Liisa kirjoitti...

Kokko se grillikin on kärpäselle. Pitäkää hauskaa!