tiistaina, kesäkuuta 22, 2004

Pane di Italia

"Leivän leipominen tekee ihmeitä keittiölle ja koko elämälle. Paistuvan leivän tuoksu ja lämpimäisten odotus, uunituoreen leivän lämpö ja maku, se, että välittää niin paljon, että on valmis uhraamaan aikaansa leipomiseen - kaikki tämä muistuttaa, miten ihana paikka koti on."

Eiks rupeekki ahistaan, kun lukee tuota! Se on ote Ursula Ferrignon "Italian kasviskeittiön parhaita"-kirjasta. Kirjasta löytyvät ohjeet ovat kieltämättä hyviä ja Ursulan leipäohjeet ovat takuuherkkuja. Olen leiponut leipää välillä paljonkin, sillä sain Annilta jouluna Philipsin monitoimikoneen. 80-luvun nostalgista, mutta toimivaa mallia. Mä olen aina sydänjuuriani myöten inhonnut taikinan vaivaamista. Nyt kone tekee sen puolestani. Ja toinen hyvä syy leivän leipomiseen on nimenomaan täällä Ruotsissa se, että ruotsalaiset tunkee sitä sokeria joka kerpeleen (<--lapsiystävällinen versio paljon käytetystä ja tehokkaasta voimasanasta) leipään. Sokerilla maustettu ruokaleipä on YÄKS!

Ei kommentteja: