lauantaina, heinäkuuta 02, 2005

Tavallinen lauantai Tokiossa

Tänään kävimme Tokion nykytaiteen museossa. Sinne kannatti mennä, vaikka perusnäyttelyn japanilaiset taiteilijat olivatkin mulle suurin piirtein kokonaan tuntemattomia ja vaihtuvissa näyttelyissä ei oikeastaan ollut näyttelyä ollenkaan. Arkkitehtoonisesti museo oli viihdyttävä. Vimme nukkui suurimman osan vierailua, mutta pääsi sitten erikseen näkemään ne työt, joista arvelimme hänen olevan kiinnostunut - mukaan lukien eräs hauska performanssi, jossa kaveri oli pukeutunut kultaiseen naamioon & vaatteisiin ja puujalkoihin & -käsiin.

Museon jälkeen maleksimme läheisessä puistossa ja siellä tuli vastaan tämä sileäkarvainen noutaja laseineen päivineen. Tokiolaiset on aivan hillittömiä tässä koiriensa koristelussa. Sanomattakin selvää on, että omistaja oli vain innoissaan, kun halusin kuvata heidän koiraansa. Koiran innokuudesta en osaa sanoa mitään - se yritti ottaa laseja pois päästään.

Kotiin tullessa haimme sushi-loodat kaupasta ja sitten kun Vimppeli on unten mailla, katsomme "Wag the Dog"-leffan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo koirankoristeluhan on hieno idea kas Piko on parhaillaan meillä joten ei kun laittamaan kaiken näköisiä hörhelöitä vanhan herran iloksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm. No enpä tiedä tuosta flatin koristuksesta. Jotenkin koiralle tuskallista?
Ei kiva.

Liisa kirjoitti...

Tokiolaiset koristelee koiriaan varsin holtittomasti ja monta kertaa näkyy koiran päällä sellaista rekvisiittaa, jota suomalainen (tai ruotsalainenkaan) koiran omistaja ei - ainakaan julkisesti - koirallensa laittaisi. Nämä nimenomaiset aurinkolasit eivät ole mitenkään villeimmästä päästä.