sunnuntaina, elokuuta 01, 2004

Lugnasadh

"Pukka-pukka-pukka", sanoo Vimme. Se on hyvin sanottu tällaisena kauniina, aurinkoisena aamuna. Sain sänkyyn paketteja ja kiitän kaikkia muistamisesta. Kiitos, kiitos. Näin on hyvä aloittaa uusi vuosi elämässään.

Mua on muuten ilahduttanut aina se, että syntymäpäiväni on pakanajuhla Lugnasadh.

Aamun lehdessä oli ulkomaansivuilla uutinen, että Vatikaani on herennyt lohkaisemaan kuinka nykyaikainen feminismi on uhka perheelle. Kääk! Tunnen itseni väsyneeksi ja voimattomaksi, kun kohtaan tätä kivikautista asennetta. Pitää tietysti olla erikseen kiitollinen ettei elä katolilaisuuden keskellä, mutta eipä nuo minkään muunkaan kirkkosuuntauksen naisnäkökulmat ole sen hurrattavampia. Olen syystä vetäytynyt kirkosta etäälle.

Mun omassa henkilökohtaisessa universumissani kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia riippumatta ominaisuuksista tai näkökulmista. Täytyy myöntää, että kasvamisen varaa mulla vielä on, sillä huonoa käytöstä tulee toimitettua toisinaan muita kohtaan - vaikka teoriassa ymmärrän, että olemme kaikki samassa veneessä ja siksi tasavertaisia - Paavikin ja kaikki väkivaltaiset vaimonhakkaajat ja muut hirvitykset. Mutta empäs jaksa saarnata tästä asiasta enempää just nyt.

Vatikaanin virallisilta sivuilta löytyy myös "Kauneimmat kuvat Paavista". Ja nyt sankoin joukoin taustakuvia lataamaan!

Ei kommentteja: