keskiviikkona, tammikuuta 05, 2005

Ketä palelee, ketä ei?

Tänään on ollut kylmä päivä. Täällä kylmyys on toisenlaista, kuin siellä kaukana Pohjois-Euroopassa. Täällä se kosteana viimana puhaltaa takin käänteistä kohti ihoa lähempiä kerroksia - niidenkin alle ja ei auta mennä sisällekkään lämmittelemään, kuin just sen puhalluslaitteen alle. Silti paikalliset lapset edelleenkin puolipukeisina hilluvat ulkona. Suomessa lapsena ei olis edes toukokuussa saanut mennä niin vähissä vaatteissa pihalle (kun se kevät on niin petollista aikaa). Täällä on toinen tyyli.

Pienet koirat sen sijaan ovat melkein kaikki puettuja. Olen nähnyt koirilla hattujakin. Ja kultaisellenoutajalle oli puettu harmaa koiran fleece hupulla, kun oli kerran niin kylmä. Koiria ei varmaankaan tarvitse sitten karaista.

Tässä pieni näkymä taas yhdestä eksoottisesta kaupan hyllystä.


Ja mikäs pussi kuivia kaloja me tänään ostetaan?

1 kommentti:

Liisa kirjoitti...

Pohjoismainen tyyli suojautua kylmyydeltä ei varmaan lähde ihmisestä juuriharjallakaan. Täälläkin sitä kylmän punaista ihoa näkyy - just nimenomaan leikkipuistoissa. Fudiskentille en ole kerennyt asiaa vielä tarkastamaan.

Aamulla sängystä nousu on joskus todella tahdonvoimaa vaativa, kun ainoo lämmin paikka kämpässä on siellä peiton alla. Ja kämpän kylmin paikka (parvekkeen jälkeen) on just nimenomaan kylpyhuone-wc.

Odotan mielenkiinnolla millasta täällä on sit kun ei tarvi enää palella.

Englannissa ainakin on kivaa, kun ei ole kylmä keli. Ja kylmälläkin kelillä oli kieltämättä kivaa.

All the same - säästä on ihanaa narista.