torstaina, syyskuuta 22, 2005

Riisipallerot

Onigirit on yksi syy asua Japanissa. Niitä toki voi tehdä muuallakin maailmassa, kunhan vaan keittää riisiä ja pistää kapean arkin levää riisipalleron/kolmion päälle. Vallan ilman levääkin voi onigirin tarjota.

Onigirejä myydään sekä myyntipaikassa tehtyjä, jolloinka levä on liimautunut riisipalleroon kiinni, että muualla tehtyjä, jolloin levä ja riisi ovat erillään pakattuja (kylläkin taidokkaasti japanilaiseen kompaktiin tyyliin ja pakkauksen avaaminen ohjeen mukaan jättää levän oikeaan paikkaan riisikolmion päälle). Tänään ostin muutaman onigirin itselleni ja Vimmelle, kun lähdimme kotiin japanintunnilta. Ne olivat sitä paikallatehtyä sorttia ja olipa taas niin valtavan hyviä, että olisin voinut syödä niillä itselleni helposti ähkyn.

Japanintunnilla Vimme oli taas välillä tuskaa täys, joten intensiivinen keskittyminen asiaan ei onnistunut toivotulla tavalla. Mutta minkäs teet.

Ei kommentteja: